Dagboek van een kwartjesraper (2)

schraapstokjefotoTilburg, 19 juli 2015, 06.35

Het weer zit tegen en dus zit het mee. Want met al die regen van vannacht en vanochtend zullen weinigen zich geroepen voelen om het kermisterrein uit te gaan kammen, op zoek naar verloren valuta. Wat zeker zo’n twee uur in beslag neemt als je het grondig wilt doen.
Ik weet dat de vliegende start van gisteren uitzonderlijk is en dat ik dat niet elke dag mag verwachten. Dus aanvaard ik dat ik de ronde begin met een stuiver op de nostalgische kermis. In de Stadhuisstraat moet ik voor het eerst op de knieën èn voor het eerst mijn schraapstokje in gebruik nemen teneinde een muntstukje van 10 cent onder een buitenbar vandaan te krabben. Een les in nederigheid, versterkt door de regen die ondertussen verder druilt. Bij het passeren van de Emmapassage ontwaar ik bij de social sofa een plak kots, welke goed in dit desolate decor past.
Ongebroken betreed ik echter het Piusplein, waar ik met toenemende moraal een muntje van 10 èn eentje van 50 cent raap.
Daarna wordt het een lange, vruchteloze tocht. Op heel de Heuvel is niets te bespeuren en dan moet de Armoedzaaiersavenue van NS-plein en Besterdring nog komen.
Uitgerekend aan het einde van mijn Besterdroute vind ik toch nog 10 cent. Een primeur voor dit jaar.
Ironisch genoeg vind ik dit muntstuk onder een goktent die Happy Hour heet. Toe maar.
Als dan, op mijn terugweg via het Koningsplein, mij ook nog eens een hele euro tegemoet blinkt kan mijn dag niet meer kapot en tel ik mijn zegeningen voor vandaag.
Morgen meer. Hopelijk. 

Tussenstand: € 28,25 + een lippenbalsem.

Zie ook: http://www.kodelaat.nl/uncategorized/dagboek-van-een-kwartjesraper-1/

Facebooktwitterlinkedin