Biografie

LEVEN & WERKEN
Wees gerust, ik ga u niet alles vertellen wat ik gedaan heb. Die eindeloos lange scroll wil ik u besparen.
Maar even relatief beknopt: 

De performer prijzen
Ik debuteerde in 1990 als dichter/performer. Omdat mensen de wijze waarop ik mijn teksten aan elkaar praatte al gauw met stand up-comedy gingen vergelijken, noemde ik mijn wijze van voordragen Stand Up Poetry. Deze term wordt in de wereld van de Poetry Slam nog steeds gebruikt.

De publicaties
In 1991 bracht ik mijn eerste dichtbundel uit. Dit zou tot en met 2010 een jaarlijkse traditie worden. Sinds 2004 schrijf ik wekelijks een actueel snelsonnet voor www.gedichten.nl

Deze rubriek heeft tot een nieuwe traditie geleid, want sinds 2008 verzorg ik op oudejaarsdag met Coenraedt van Meerenburgh een jaaroverzicht in snelsonnetten. Bij ons weten is dit de enige oudejaarsconference in dichtvorm, die steevast plaatsvindt in boekhandel De Drvkkery te Middelburg. Ook publiceer ik geregeld light verse op www.hetvrijevers.nl  Verder publiceerde ik o.a. in Brabants Dagblad, Dagblad van het Noorden, het afscheidsnummer van KortVerhaal en op kalenders van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en uitgeverij Contact. Kinderpoëzie publiceerde ik in Okki en Querido’s Poëziespektakel.

De prijzen
Buiten de bekroonde liedteksten op het Amsterdams Kleinkunst Festival zie pagina theater behaalde ik als dichter prijzen of ereplaatsen bij o.a. de Driek van Wissen Sonnettette Competitie (2x) en de Plantage Poëzieprijs. Op het Drents Open Dicht werd ik in 2009 tot festivaldichter uitgeroepen.

De theatermaker
Over mijn theaterwerk is het nodige terug te vinden op de desbetreffende pagina link. Ik vermeld bij deze wel dat ik zowel voor kleinkunst schrijf als voor toneel en muziektheater. Daarnaast zowel voor het amateurcircuit als voor het beroepscircuit.

De andere dingen
Op deze site ligt de nadruk op mijn werk als dichter en theaterschrijver, maar ik doe nog meer. Van mijn andersoortige schrijfactiviteiten wil ik speciaal noemen mijn projecten met illustrator Linda van Erve. Ze illustreerde de verhalen uit mijn bundel ‘Stadsgezichten van Tilburg’ [zie webshop]. Ook ontwierp zij het logo voor mijn festival . Samen maakten we voor de Amsterdamse universiteitskrant Ad Valvas de strip ‘Tamara’. Ons huidige gezamenlijke project is de strip ‘Vicky In Business’, over de avonturen van een onverschrokken dappere jonge ondernemer.

Relevante links:
http://www.vickyinbusiness.com
https://www.facebook.com/vickyinbusiness?fref=ts
https://twitter.com/VickyInBusiness