Over oudejaars in dichtvorm in Middelburg

Zevende oudejaarsconference in dichtvorm

Voor het zevende jaar op rij verzorgen de dichters Ko de Laat en Coenraedt van Meerenburgh op 31 december een oudejaarsconference in dichtvorm. In hun programma ‘Het jaar rond in 52 snelsonnetten’ brengen zij een compilatie van de actuele gedichten die ze afgelopen jaar publiceerden op gedichten.nl.

Het programma van De Laat en Van Meerenburgh is voor zover bekend de enige oudejaarsconference in dichtvorm. Daarnaast is het ook de eerste oudejaarsshow die op 31 december plaatsvindt.
De thema’s van de snelsonnetten variëren van wereldleed tot obscure komkommernieuwtjes. De gedichten zorgen de ene keer voor directe herkenning, de andere keer voor een ‘oh ja’-gevoel.

Coenraedt van Meerenburgh is een meervoudig bekroonde dichter. Dit jaar won hij voor de tweede maal de dichtwedstrijd van De Raadselige Roos, waar hij eerder ook al tweede, derde en publieksprijswinnaar werd. Tevens werd hij derde bij de Culturele Centrale Boontje Poëzieprijs. Gedichten van Van Meerenburgh werden dit jaar gepubliceerd in het tijdschrift Ballustrada en een schoolboek voor VWO-scholieren. Voor Omroep Zeeland schreef Coenraedt van Meerenburgh dertien snelsonnetten over de gemeenteraadsverkiezingen.

Ko de Laat is eveneens een meervoudig bekroonde dichter met een lange staat van dienst.  Hij heeft al talloze optredens, publicaties en theaterteksten op zijn naam staan. Dit jaar werd hij vijfde in het sterke deelnemersveld van de Willem Wilmink Dichtwedstrijd. Van hem verscheen eveneens een gedicht in Ballustrada. Bovendien waren deze zomer gedichten van Ko de Laat zeven weken achtereen te horen in verschillende programma’s op Radio 1.

De uitvoering vindt, traditiegetrouw, plaats in De Drvkkery, Markt 51, in Middelburg vanaf 14.00 uur.

EINDE BERICHT

Meer informatie:
Ko de Laat
013 5359809
06 30317135

Facebooktwitterlinkedin