Dagboek van een kwartjesraper (9)

Tilburg, 26 juli 2015, 06.15

Mijn laatste ronde begint ietsje later dan normaal.
Dat is niet voor niets. De vele kermiskilometers zijn hun tol gaan eisen.
Ik ontwaak vrij laat en hoor aan de tone of voice van de presentatoren die de wekkerradio ons brengt, dat het al ruimschoots vijf uur geweest moet zijn.
Pijnscheuten in mijn voeten spelen op, maar ik bijt me er doorheen.
Na een zeer haastig ontbijt begeef ik mij snelgewassen en ongeschoren voor de laatste keer op mijn kwartjesraaproute.
Ik merk dat ik met mijn gedachten vooral ben bij de uitzending van Zomergasten, die ik vanavond zal missen omdat ik dan net twee keer bij Kermis FM moet opdraven.
Geen goeie focus dus. In mijn beste dagen had ik de nacht van tevoren in mijn slaap al visioenen van blinkende muntstukjes onder kermiszeil.
Maar juist omdat ik niet zo nodig meer hoef, valt het mij toe vandaag.
Dat begint met 1 euro op het Koningsplein en gaat door met 50 cent op Heuvelpoorthoogte. Hiermee is de aardige score van gisteren al bijna geëvenaard.
Daarna is het een tijdje stil, maar uitgerekend in het misgraaigebied van het Niente Cente-NS Plein en de Nikstebestedenbesterding is de kosmos die kermis heet mij nog éénmaal genadig en doe ik een naar NS Plein-normen en Besterdringbegrippen ongekende ontdekking van een muntstuk van 50 cent.
Dit wordt nog gevolgd door een obligaat stuivertje en dan is het over.
Het muntje dat ik op het Piusplein vind blijkt een Pools muntstukje dat het omrekenen niet waard is en de balpen die ik op de terugweg zie liggen doet het niet.
De kwartjesraaproute is teneinde, de betovering is verbroken, het schraapstokje gaat in de kast en ik ben raper-af.
Mijn laatste dagopbrengst is € 2,05, wat een eindstand maakt van € 68,09. Een ruime verzesvoudiging van de opbrengst van vorig jaar. Bijna een verzevenvoudiging, maar er moet natuurlijk wat te wensen overblijven.

Met dat geld zal het wel goedkomen, dat Poolse muntje gooi ik een keer bij een straatmuzikant in z’n koffer, die balpennen krijg ik vast en zeker leeggeschreven, die massieve McGregor-kleerhanger kan in al diens massiviteit en degelijkheid mooi dienst doen aan mijn kapstok en die lippenbalsem van Jack’s Casino heb ik maar weggekegeld.

Facebooktwitterlinkedin