Dagboek van een kwartjesraper (9 en slot)

Tilburg, 30 juli 2017, 06.35

De grote finale. Wat mag een mens verwachten op de laatste dag van een kwartjesraaproute? Niks. Want je mag nooit iets verwachten als kwartjesraper.
Het begint vandaag als een rustige route. Ik vind met enige regelmaat wel wat, maar het gaat met stuivers en dubbeltjes. Daar ik eergisteren de score van vorig jaar al overtroffen heb, raapt het erg relaxed vandaag. Bij Rodeo op de Heuvelring klim ik voor een ver afgelegen 10 cent-stuk voor de eerste maal deze editie over de omheining heen. Veel kamikaze-achtiger wordt het vandaag niet meer. En dan is er het moment dat deze finale de allure geeft die het goed kan gebruiken. Op de Heuvelring, in een minuut tijd, twee keer twee euro. Daar doen we het voor. De hoogste dagomzet na daags na roze maandag.
Daarna is het geluk ver op. De Besterdring, die zichzelf deze kermis regelmatig overtrof, schenkt me nog twee stuivers en wéér zo’n Poolse munteenheid van 10 cent. Ook de Spoorzone doet geen wonderen meer.
Samen met wederom een Jackpoint-munt, voornoemd Pools dubbeltje, twee pusherfiches met een totaalwaarde van 600 punten en een consumptiemunt van Bar Dancing Kerkplein (volgens Google te vinden in Breda) is mijn dagopbrengst € 4,65. Een waardige afsluiting.
Op weg maar huis strijk ik neer op de Quats-sofa bij het Willemsplein en kijk ik uit over het kermisgebied. Ik voel de vermoeidheid en tel mijn zegeningen.
Weekopbrengst € 30,22. In de Aldi kan ik mijn karretje er behoorlijk vol mee laden.
Volgend jaar weer? We zien wel.

Eindstand: € 30,22 + zes balpennen die het nog doen + drie theelepeltjes + twee gebakvorkjes + een gokmunt voor de Pusher + twee fiches met een totaalwaarde van 600 punten voor de Pusher+ een gokmunt voor de Claw + twee gokmunten voor de Jackpoint + een gokmunt voor de Jackpot+ een consumptiemunt voor de Epic (geldig tot 31/12/2018)+ twee Poolse dubbeltjes + een Afrikaanse cent + een consumptiemunt voor Bar Dancing Kerkplein.

Facebooktwitterlinkedin