Dagboek van een kwartjesraper (7)

Gisteren verliet ik u bij een tussenstand van €13,86.

Tilburg, 29 juli 2016, 07.30

Vandaag krijg ik hulp uit onverwachte hoek. Want het is weer een tocht met een lange aanloop vandaag. Stadhuisstraat, Koningsplein, Paleisring, Piusplein…allemaal vergeefs. Nou ja, één consumptiemuntje voor Café Bolle, maar dat laat ik liggen. Dat zie ik mezelf niet verzilveren gedurende komend weekend.
Maar dan vind ik mijn eerste fortuin waar je het zelden zou verwachten: bij de Heuvelse Kerk. Is er daarboven toch nog iets van blijven hangen dat ik ooit die eerste communie gedaan heb.
Gesterkt door de stuiver welke ik voor de kerk raap, vervolg ik blijmoedig mijn weg. En evenzo blijmoedig hurk ik neder bij een attractie op het NS-plein, teneinde er met mijn schraapstokje een hele euro onderuit te halen. Een vette vangst in deze doorgaans karige zone.
En als ik dan op de Besterdring ook nog een stuiver raap, begin ik waarlijk te geloven dat men mij daarboven eindelijk gaat belonen voor de ontberingen die ik al rapend geleden heb. Kende ik psalmen of negro-spirituals uit mijn hoofd, dan zou ik ze waarlijk gaan zingen nu.
Ook wanneer de hemel openscheurt en met bakken het water op mij neerplenst, vervolg ik welgemoed mijn route. Want het zal ongetwijfeld een bedoeling hebben. Zoals het evenzo ongetwijfeld een bedoeling heeft dat ik gedurende de rest van mijn odyssee niets meer raap.
Met een dagopbrengst van € 1,10 sluit ik dan ook dankbaar mijn route af.
Morgen meer. Hopelijk.

Huidige tussenstand: € 14,96 + een onduidelijk consumptiemuntje + een balpen die het goed doet + een fiche voor een nostalgische kermisattractie.

Facebooktwitterlinkedin