Dagboek van een kwartjesraper (5)

raper1Tilburg, 22 juli 2015, 06.00 uur.

Vrijwel elke ochtend tref ik op een terras in de Stadhuisstraat de twee beveiligingsmannen.
Ze kennen mij en mijn actie en informeren geregeld naar de stand van zaken.
,,Kunde al renteniere, jonge?”
Als ik vertel over de goede opbrengst van gisteren zegt een van hen: ,,Ik denk dat het vandaag wel rustiger zal worden”.
Dat lijken profetische woorden. Na Roze Maandag implodeert de kermis vaak een beetje en de raaproute lijkt daar een weerspiegeling van.
In het begin althans. Maar als ik op hoogte van Snackworld 1,20 opscharrel, loopt het daarna toch weer aardig op.
Bovendien is mijn tocht vandaag niet eenzaam, want mijn geliefde heeft besloten om eens te kijken hoe het er bij mij op het werk aan toe gaat.
Ze maakt wat foto’s en stuit op het Piusplein op een vondst van een heel ander kaliber.
Een duiveneitje, uit een nest gevallen. Het nestje is ergens hoog in de boom wel te ontwaren, maar we kunnen er niet bij.
We staan er even sip naar te kijken en leggen het dan maar in het struikgewas neer.
Met dit gevoel van lullige machteloosheid vervolgen wij onze weg. De gedachte aan het geknakte vogel-leventje steekt onwillekeurig af en toe de kop op en kleurt de rest van de tocht.
Dat ik op de karige Korte Heuvel 60 cent scoor, op de traditionele Platzakparade van NS Plein en Besterdring 25 cent en een zeer behoorlijke totaalopbrengst behaal van € 4,40 is allemaal leuk en aardig.
Maar tegen de tragedie van een gesmoord vogelleventje kan geen geld op.
Morgen meer. Neem ik aan. Maar dat kan me even weinig schelen.

raper2Voor de vorm deel ik u nog wel even in mineur mede de nieuwe tussenstand: € 52,04+ een lippenbalsem+ twee balpennen die het nog doen.

De fotoreportage is van Linda van Erve. Kijk voor haar werk als businessillustrator eens op http://lindavanerve.blogspot.nl

raper3

raper4

raper5

raper6

raper7

Facebooktwitterlinkedin