Dagboek van een kwartjesraper (2)

Tilburg, 23 juli 2017, 07.00 uur

Vandaag heeft de route een mooi ritme. Op de heenweg op de Schouwburgring vind ik de eerste tien cent al en dat gaat, op het door de nachtwaker reeds geplunderde Stadhuisstraatje na, eigenlijk continu zo door. Op elk gedeelte van het parcours vind ik wel een muntstukje, zij het nooit hoger dan 20 cent. Niet spectaculair, maar wel constant. Met een markante opeenhoping van stuivers op het Piusplein.
Zelfs de immer kale Korte Heuvel bezorgt mij 10 cent. En op het terras van Mercure doe ik 2 cent op. Vast uit de zak gegleden van een villawijkbewoner, die dit als een fooi voor de ober had bedacht.
Hierna stokt het ritme echter. Op de hele Heuvelring geen cent te vinden en in de Besterdring en de Spoorzone ligt het fortuin evenmin op straat. Maar de Spoorzone had zichzelf gisteren al overtroffen met die tien cent. De Besterdring zakt echter ernstig af. Ik kan mij niet anders herinneren dat de Besterdring doorgaans karig was, maar dat er toch altijd wel íets te rapen viel. Nu laat deze zone het echter al twee dagen afweten. Wat zegt dit over dit gebied?
Hoe dan ook blijft de dagopbrengst steken op € 1,22. Een alles compenserende uitschieter van een één- of twee euro muntstuk zit er vandaag blijkbaar niet aan. Wel vind ik, als bonus, een theelepeltje en twee gebakvorkjes.
Morgen meer. Hopelijk.

Tussenstand: € 3,52 + een pen die het nog doet + een theelepeltje + twee gebaksvorkjes.

Facebooktwitterlinkedin