Dagboek van een kwartjesraper (1)

DAGBOEK VAN EEN KWARTJESRAPER (1)

Ook dit jaar kam ik weer elke ochtend de Tilburgse kermis uit op zoek naar geld. Kwartjesrapen noemde men dat vroeger.

23 juli 2016, 06.45

Altijd weer een bijzonder moment als je de deur uit gaat en het schraapstokje uiteen schuift. Mijn eerste kwartjesraaptocht van het jaar. Waar ik zo blanco mogelijk in moet staan. Ik moet niet denken aan vorig jaar, toen ik op de eerste dag op de heenweg al ‘n briefje van 20 vond.
Ik ben er dan ook tegen gewapend als ik begin met een cent en een stuiver in de Stadhuisstraat. Maar de opbrengst groeit gestaag. Een heus twee euro-stuk op de Paleisring geeft de burger moed. En ik tel mijn zegeningen als ik op het Piusplein 10 cent vind, vlak vóórdat ik een plak kots op mijn weg tref. Want dat muntstukje had ook in die plak kots kunnen liggen. Het relatieve geluk van een kwartjesraper. wat ook van toepassing is op mijn tocht over de Korte Heuvel, waar ik 40 cent vind. Naar Korte Heuvel-begrippen is dat een absoluut record.
Na een euro op het NS-plein lijkt mijn geluk voor die dag op en zal het tot aan de terugweg duren voordat ik weer eens op 50 cent stuit.
En vooralsnog moet ik de conclusie trekken dat de Spoorzone geen aanwinst voor de kwartjesraper is. Het is het enige gebied waar niks te rapen valt.
Mijn totaalopbrengst voor deze dag is al met al € 4,46.
Morgen meer. Hopelijk.

Facebooktwitterlinkedin