Tilburgse kermis: Dagboek van een kwartjesraper (5)

schraapstokje1Tilburg, 23 juli 2014, 8.30

,,Een slechte generale betekent een goeie première”,  zegt men in de theaterwereld altijd.
,,Brand in de bus is de beste voorbereiding”, zegt men in de voetbalwereld altijd over uitwedstrijden.
Voorafgaand aan mijn vijfde kwartjesraapdag  was het ook brand in de bus en een slechte generale, want mijn schraapstokje was op een onbewaakt moment gebroken.
Ik heb talloze malen geprobeerd terug te draaien wanneer het gebeurd moest zijn, maar ineens stond ik met een afgebroken suikerspinstokje.
Ik moest dus naar zo’n nieuw onderdeel op zoek. In gedachten zag ik al overal muntstukjes binnen onbereikbare hekjes liggen, waarna ik me wezenloos zou zoeken naar een nieuw suikerspinstokje, dat dan natuurlijk ineens nergens te vinden was terwijl je er normaliter over struikelt.
Maar gelukkig vond ik, vóórdat ik het kermisterrein betrad, al zo’n stokje in de Piusstraat.
Dank en hulde aan de onachtzame kermisganger die dit stokje gisteren zo achteloos heeft weggegooid en zich dat waarschijnlijk al niet eens meer herinnert.
Ik kon mij weer volledig focussen op de verloren valuta. En de focus bleek scherp.
Bij de Turbine vond ik al 50 cent en nadat ik bij Snackworld een obligaat stuivertje geraapt had, kreeg ik de ingeving om het rood-witte doek van deze stand even op te lichten.
En jawel, daar lag dan het pronkstuk tot nu toe: een muntstuk van 2 euro.
Dat is het Fingerspitzengefühl van de kwartjes-raper: je weet niet waarom je dat doek optilt, maar iets zegt je dat je het moet doen.
De tocht ging fortuinlijk verder met een stuiver bij de botsauto’s, tweemaal 20 cent op de Heuvelring en op de Paleisring nog eens 50 cent bij de Basketbalkraam.
Een dagopbrengst van 3,50 dus, wat ruimschoots het dubbele is van de hele voorafgaande weekopbrengst. Of dat nog te overtreffen valt?
Zonder inhalig te willen zijn eindig ik echter met mijn vaste slotwoorden:
schraapstokje2Morgen meer. Hopelijk.    

(P.S. De foto’s van het schraapstokje (voor & na) zijn van businessillustrator Linda van Erve. Kijk voor haar echte werk eens op http://lindavanerve.blogspot.nl/ )

Facebooktwitterlinkedin