Over oudejaars in dichtvorm in Drenthe

Voor het eerst in Drenthe: oudejaarsconference in dichtvorm

In Middelburg is het al zeven jaar een traditie, in Nieuw-Amsterdam doen ze het nu voor het eerst:  de dichters Ko de Laat en Coenraedt van Meerenburgh verzorgen op 28 december een oudejaarsconference in dichtvorm. In hun programma ‘Het jaar rond in 52 snelsonnetten’ brengen zij een compilatie van de actuele gedichten die ze afgelopen jaar publiceerden op gedichten.nl.

Het programma van De Laat en Van Meerenburgh is voor zover bekend de enige oudejaarsconference in dichtvorm.
De thema’s van de snelsonnetten variëren van wereldleed tot obscure komkommernieuwtjes. De gedichten zorgen de ene keer voor directe herkenning, de andere keer voor een ‘oh ja’-gevoel.

Ko de Laat is een meervoudig bekroonde dichter met een lange staat van dienst.
In het Drentse is hij geen onbekende. Hij was te zien op alle edities van het legendarische Open Dicht  te Schoonoord, waar hij tot festivaldichter werd uitgeroepen. Ook was hij verschillende malen te gast in de Taalwerkplaats. Dit jaar publiceerde hij in de dichtbundel ‘Drenthe is best mooi (op Google Maps)’ . Hij trad dit jaar tevens op tijdens Nazomerzinnen in Zuidlaren.
Voorts werd De Laat dit jaar vijfde in het sterke deelnemersveld van de Willem Wilmink Dichtwedstrijd. Bovendien waren deze zomer gedichten van Ko de Laat zeven weken achtereen te horen in verschillende programma’s op Radio 1.

Coenraedt van Meerenburgh is eveneens een meervoudig bekroonde dichter. Dit jaar won hij voor de tweede maal de dichtwedstrijd van De Raadselige Roos, waar hij eerder ook al tweede, derde en publieksprijswinnaar werd. Tevens werd hij derde bij de Culturele Centrale Boontje Poëzieprijs. Gedichten van Van Meerenburgh werden dit jaar gepubliceerd in het tijdschrift Ballustrada en een schoolboek voor VWO-scholieren.

De uitvoering vindt plaats in De Taalwerkplaats, Zijtak OZ-66 in Nieuw-Amsterdam vanaf 14.00 uur. Entree: € 10,= voorverkoop: € voorverkoop: € 9 via 0591-564303 of mart@taalwerkplaatsdrenthe.nl

EINDE BERICHT

Meer informatie:
Ko de Laat
013 5359809
06 30317135

Facebooktwitterlinkedin