Drs. P-week dag 7 (slot): Anti-rook-lobby 4.0

Zo. Mijn Drs. P-week zit erop. Het was slopend, grensverleggend en enerverend. Ik heb, zoals ik mij ten doel had gesteld, in zeven dagen tijd zeven nog niet door mij beoefende rijmschema’s gebruikt uit ‘Versvormen’, het onvolprezen handboek van Drs. P.  En daar zaten krachttoeren bij. Ik bouw nu de moeilijkheidsgraad wat af met een telescooprijm. Een vorm die de Drs. als een tussendoortje beschouwde. Maar ook daarin maak ik het mijzelf niet àl te makkelijk. Jaap van den Born schreef ooit een telescoop in de vorm van een Shakespearesonnet, wat door de Drs. als het hoogst haalbare werd beschouwd. Tot díe hoogte heb ik met het nu volgende gedicht niet gereikt, maar met een telescoop in de vorm van een Boerstoelsonnet (een strofe van vier regels minder) ben ik ook niet ontevreden.

Nieuwsfeit: De KWF Kankerbestrijding wil de zichtbaarheid van rookwaren in winkels strenger aan gaan pakken, met het oog op de beïnvloedbaarheid van de jeugd. Een groot deel van de Nederlandse bevolking is het daarmee eens, dus het is zeer waarschijnlijk dat de pakjes en displays aan banden worden gelegd (bron: nieuws.nl/ANP)

Nieuw lobby-level

De evolutie van tabaksreclamerazzia
Lijkt binnenkort weer toe te wezen aan een nieuwe stap
Reclame is decennia geleden al geschrapt
Toch was er al die jaren iets dat aan het oog ontsnapte

Zo gingen de tabaksverkopers door als onbetrapten
Omdat de anti-rokers bij één aandachtspunt verslapten:
De winkels zelf. Waar men in advertentieruimtes kapte
Blijft daar die keur aan displays die elkaar haast overlapt

Nu worden ook de pakjes (vanzelfsprekend in het schap)
Verboden voorportalen van de mortuaria

****
Met dichten op maat kan ik veel toevoegen aan uw symposium, congres of welk evenement u dan ook organiseert. Die ene invalshoek over dat ene onderwerp geeft een extra dimensie aan een event. Dichten op maat kan reflecteren en amuseren, afgemaakt met een stand up-achtige presentatie. De gedichten worden ter plekke geschreven in ambachtelijke rijmschema’s. Meer hierover op http://www.kodelaat.nl/dichten-op-maat/

Facebooktwitterlinkedin