Dagboek van kwartjesraper (8)

Tilburg, 29 juli 2017, 06.25

Gisteren ben ik erachter gekomen dat de tussenstand vier cent meer bedroeg dan de complete eindstand van vorig jaar bij elkaar. In dat licht gezien is alles wat ik deze laatste twee dagen raap dus meeval. Zoals alles voor een kwartjesraper rekkelijk en relatief is. Kwartjesrapen is je zegeningen tellen.
Da doe ik dan ook wanneer mij op het altijd lastige Koningsplein 10 eurocent ten deel valt. En als het Willemsplein mij ook nog € 1,20 schenkt, kan ik alleen maar dankbaar doch waakzaam mijn weg vervolgen. Het wil wel vandaag. Na zeven vruchteloze verkenningen van de Korte Heuvel vind ik daar nu 50 cent. Zelfs het immer te schoon geveegde Pieter Vreedeplein lijkt mij even genadig te zijn, maar dat muntstuk blijkt Pools te wezen. Aan het einde van de route overkomt mij dit nogmaals, wanneer ik in de Spoorzone een cent meen te rapen. Dit blijkt echter een Afrikaans muntje van gelijke grootte. Maar twee meter verder schenkt de Spoorzone mij 10 cent. Waarmee de voorlopige Spoorzone-score van dit jaar komt op € 1,20 tegen één stuiver vorig jaar. Er zit toch nog ontwikkeling in dit gebied.
Mijn dagscore is, uitheemse valuta buiten beschouwing gelaten, € 2,40.
Morgen meer. Hopelijk.

Tussenstand: € 25,57 + zes balpennen die het nog doen + drie theelepeltjes + twee gebakvorkjes + een gokmunt voor de Pusher + een gokmunt voor de Claw + een gokmunt voor de Jackpoint + een gokmunt voor de Jackpot+ een consumptiemunt voor de Epic (geldig tot 31/12/2018)+ een Pools dubbeltje + een Afrikaanse cent.

Facebooktwitterlinkedin