Dagboek van een kwartjesraper (3)

Tilburg, 24 juli 2017, 06.50

Ditmaal steek ik eens in vanaf het Koningsplein. Niet dat dit onverhoeds geluk kan brengen, maar verandering van startpunt doorbreekt de eentonigheid.

Het is erg schrapen vandaag en mijn schraapstokje moet een paar keer letterlijk worden uitgeschoven. Bij het terras van de Rodeo Grill moet ik, met uitgeschoven schraapstokje en al, zo ver over de omheining heen bukken dat ik mijn buikspieren voel en bijna een hamstring blesseer.
Je moet er wat voor over hebben. Om tien cent binnen te harken.
Met de karige buit van 25 cent betreed ik, na het Koningsplein, de Paleisring, het Piusplein, de Korte Heuvel, het Mercure-terras èn de rechterzijde van de Heuvelring te hebben afgewerkt, de immer weinig belovende Besterdring. Voorheen een gedeelte waar ik aan het einde van de route altijd nog wel een minimale beloning vond, maar voorgaande twee dagen is er nog niks te rapen geweest.
Wat zegt dit over de Besterd-zone momenteel?
De heenweg van de Besterdring is kaal en troosteloos, maar op de terugweg kan ik mijn eerste vlaggetje voor dit jaar aldaar zetten: tien cent.
Ik ben dankbaar voor deze vondst, welke in het licht van de Besterdring als kwartjesraapzone anno 2017 tot nu toe als meevaller gekwalificeerd mag worden.
De linkerzijde van de Heuvelring doen mij ook nog enig kleingeld toevallen. En tussendoor raap ik nog twee goed functionerende balpennen op.
Ik kom op een dagopbrengst van € 0,65. Lang geleden dat ik onder de euro-grens zat na twee uur rapen, maar elke kermis heeft wel zo’n dip-dag. Kwartjesrapen is een voortdurende les in nederigheid.
En als ik later die dag even op het kermisterrein moet zijn, raap ik nog een bonus van twee cent. Dat kan men betitelen als buiten de ochtendroute, maar dat bestrijd ik. Kwartjesrapen is geen kantoorbaan. Kwartjesrapen is een way of life. Waarmee de dagopbrengst dus komt te staan op € 0,67.
Morgen meer. Hopelijk.

Tussenstand: € 4,19 + drie balpennen die het nog doen + een theelepeltje + twee gebakvorkjes.

Facebooktwitterlinkedin