Dagboek van een kwartjesraper (8)

Tilburg, 25 juli 2015, 05.55

Gisterenavond was ik op weg naar de Kermis FM Studio tegen de ethische grenzen van een kwartjesraper aangelopen.
Ik had een stuiver zien liggen onder de achterzijde van een kassa. Hij lag net te ver weg om zonder stokje naar me toe te halen. Om op mijn knieën te gaan zitten en onder die kassa te gaan kruipen ging me te ver. Bovendien doet een kwartjesraper dat soort dingen niet als een attractie draaiende is. Een exploitant mag de kans hebben om zulk geld na sluitingstijd op te rapen.
Maar nu ik op mijn ronde deze stuiver nog steeds zie liggen vind ik dat ik wel lang genoeg integer geweest ben en hark ik het kleinood met mijn trouwe schraapstokje naar me toe.
In het zeiknatte verregende decor van vandaag gaat het zo gestadig verder.
Ik kom tot een aardig middenmootbedrag van € 1,75, waarvan liefst 35 cent gevonden wordt tijdens de traditionele nikstemakkenmeters op NS Plein en Besterdring.
Het is alsof het geld mij, in deze vochtige omgeving, schoon gespoeld en wel, van verre tegemoet blinkt.
En, zoals eerder gezegd: àls er al concurrentie is, gaat deze zich niet gauw in deze soppige setting begeven. Waar ik ze ook geen ongelijk in kan geven.
Voor een kwartjesraper is de regen zijn beste vriend.
Morgen meer. In La Grande Finale.

De nieuwe tussenstand is nu € 66,04 + een lippenbalsem+ vier balpennen en een viltstift die het nog doen + een massieve houten McGregor-kleerhanger.

Facebooktwitterlinkedin