Dagboek van een kwartjesraper (7)

kwartjesraapfotolindaTilburg, 24 juli 2015, 06.15

Ietsje later voor mijn doen vandaag.
Want we zijn gisterenavond de kermis op geweest. Niet om geld te rapen, niet om stof op te doen voor een stukje voor Brabants Dagblad en ook niet voor mijn rubriek op Kermis FM, maar gewoon de kermis op,  als gewone Tilburgse stervelingen.
Hierdoor lag ik er later in, was ik ook later op, enzovoorts.
Maar ik merkte gisterenavond wel dat de dagelijkse meditatieve monomanie van het kwartjesrapen sporen heeft nagelaten.  
Op weg naar de plek waar ik met mijn geliefde had afgesproken raapte ik toch weer 55 cent. Waarvan de stuiver overigens zeer plakkerig was.
En tijdens onze wandeling moest ik mij geregeld bedwingen om niet teveel naar de grond of onder attracties te kijken.
Uiteindelijk heb ik op onze ronde maar twee of drie keer halt gehouden als ik iets muntachtigs meende te zien blinken, dus dat viel nog enigszins mee en heeft verder niet tot een relationele crisissituatie geleid.
Maar nu ik vandaag slechts 45 cent vind -waarvan ruim de helft verrassenderwijs op het Lauwloenelint van NS Plein en Besterdring- ben ik toch geneigd om dwarsverbanden te leggen.
Zou ik meer hebben gevonden als we gisterenavond niet gekermist hadden, vroeger naar bed waren gegaan en wat dies meer zij?
Ik zal het nooit weten. Voor hetzelfde geld vind ik vandaag minder omdat mensen in deze kermisfase minder uitgeven waardoor er vanzelf minder op de grond valt.
Of is er géén reden. Kwartjesraaproutes kennen weinig logica. 
En al was het wèl vanwege ons kermisuitstapje en het latere opstaan, dan doet dat er niet toe.
Ook voor een kwartjesraper bestaat het leven niet uit werk alleen en soms dien je een offer te brengen uit naam der liefde.
Trouwens, als we gisterenavond niet de kermis op waren gegaan had ik die 55 cent weer niet gevonden.
Morgen meer. Hopelijk.

De nieuwe tussenstand is nu € 64,29 + een lippenbalsem+ vier balpennen en een viltstift die het nog doen + een massieve houten McGregor-kleerhanger.

Facebooktwitterlinkedin