Dagboek van een kwartjesraper (7)

Tilburg, 28 juli 2017, 06.40

Vandaag steek ik eens in vanaf het Koningsplein. Doorgaans geen al te vruchtbare route, maar dan valt het daarna wellicht alleszins mee. Zelfs deze bescheiden inschatting blijkt ijdele hoop. Het moet van verre komen vandaag. Ik schraap, hark, hurk, zigzag, buig, omsingel elke attractie, begeef mij in spelonken en aan achterzijdes waar ik normaliter zelden vertoef. Steekproefsgewijs tast ik met mijn schraapstokje onder attracties en prik ik in struikgewassen. Stuiversgewijs en dubbeltjesmatig sprokkel ik wat. Maar het houdt niet over. Dit is een dag van ultieme beproeving.
Maar na de beproeving volgt de loutering. Want als ik bij Mo Jo Sushi en Grill mijn zesde balpen raap, wordt mijn aandacht getrokken door iets blinkends bij de buitenbar. 50 eurocent. En op de Besterdring, die zichzelf maar blijft overtreffen deze editie, hark ik, gezeten aan de achterzijde, een euro onder de Tsunami vandaan.
Uiteindelijk kom ik tot een voor deze week als subtopper te kwalificeren bedrag van € 2,20. Maar daarvoor heb ik wel bijna een uur langer gelopen dan gebruikelijk. Bovendien geeft mijn linkeronderbeen tekenen van overbelasting. En als ik op de Paleisring achter de braadworstenkraam een lichtelijk roestig muntstuk van 10 cent naar me toe schraap, voelt het als een schrale bonus, weggesleept voor de poorten van de hel.
Maar de missie is nog niet volbracht. Morgen meer. Hopelijk.

Tussenstand: € 23,17 + zes balpennen die het nog doen + drie theelepeltjes + twee gebakvorkjes + een gokmunt voor de Pusher + een gokmunt voor de Claw + een gokmunt voor de Jackpoint + een gokmunt voor de Jackpot+ een consumptiemunt voor de Epic (geldig tot 31/12/2018)

Facebooktwitterlinkedin