Dagboek van een kwartjesraper (6)

kwartjesraapfotolindaProloog

Gisterenavond op weg naar Kermis FM Studio nog eens 20 cent opgescharreld, waardoor ik deze dag begin met een tussenstand van  € 52,24

Tilburg, 23 juli 2015, 06.00 uur

Wat er vandaag gebeurt is voer voor de spirituele medemens.
Het is alsof de kermis mij wil belonen voor mijn dagelijkse inspanningen en de vele manuren en kilometers die ik daarmee gemaakt heb.
De kermis gunt mij vandaag de krenten uit de pap. 
Het wil maar niet lager worden dan een euro wat ik op mijn weg vind. En ik vind niet vaak iets vandaag, maar als ik iets tegenkom is het 1 of 2 euro en op het Piusplein stuit ik zelfs op een opgefrommeld doch intact briefje van 5.
Less is more.
Ik aanvaard dankbaar wat mij toevalt en ik weet mijn plaats.
Want als ik aan het einde in de traditionele dichtgezoomdezakkenzone van NS Plein en Besterdring onder de Candy Shop onuitstaanbaar ver weg toch nog een stuiver zie liggen, ga ik als in mijn armste kwartjesrapersdagen gewoon weer op de knieën en haal ik het met mijn schraapstokje naar mij toe.
Ik weet waar ik vandaan kom, ik weet welke lange weg ik gegaan ben en ik weet dat de kermis mij hiermee op de proef wil stellen.
Als ik op de terugweg nog eens drie euro raap weet ik dat ik juist gehandeld heb en dat de toorn van de kermis mij bespaard is gebleven.
Rest mij de aardse mededeling dat de totale dagopbrengst bedraagt € 11,05.
Morgen meer. Als de kermis het belieft.

De nieuwe tussenstand is € 63,29 + een lippenbalsem+ drie balpennen en een viltstift die het nog doen + een massieve houten McGregor-kleerhanger.

Facebooktwitterlinkedin