Dagboek van een kwartjesraper (6)

Ik verliet u gisteren bij een tussenstand van € 11,13.

Tilburg, 28 juli 2016, 06.50

Gisterenavond stond ik met mijn gevonden rode muntje in de rij bij het reuzenrad op het Koningsplein. Een middelgroot rad, waarvan ik dacht dat ik er wel in zou durven. Maar naarmate de rij voor mij kleiner werd, begon het rad steeds hoger te worden. En die gondels waren bij nader inzien toch wel erg open.
Met de laatste twee of drie wachtenden voor mij stapte ik uit de rij. Gelukkig kwam ik erachter dat het muntje bij meerdere Koningsplein-attracties inwisselbaar is. Dus ik heb het niet voor niets gevonden. Er staat daar genoeg waar ik nog net wel in durf.
Maar nu de tocht van vandaag. Dit is een verhaal over doorzetten. Over beproefd worden. Over het stand houden wanneer de kwartjesraaproute het uiterste van je vergt. Want hoe wreed en meedogenloos kan het kermisterrein voor ons soort jutters zijn.
De hele Stadhuisstraat- en Koningspleinroute is vruchteloos. Ook de Paleisring levert geen rooie cent op. Het Piusplein schenkt niets aan de horeca-zijde en de attractie-zijde levert na grondige inspectie slechts één cent op. Op hoogte van het Mercure-hotel komt daar twee cent bij. Op de Korte Heuvel zoals wel vaker ook niks en op de Heuvelring ziet het er evenmin veelbelovend uit. Tot ik, bijna bij de kruising met de Spoorlaan, plots twee euro vind. Daarna geeft de NS Plein- en Besterdringzone weer niet thuis. Vroeger was het nog karig wat je daar vond, maar wel elke dag íets. Maar nu is de tocht aldaar meestal vergeefs. Merkwaardige neergang. En dan die Spoorzone nog. De mijlpaal van die inmiddels iconische stuiver wordt wederom niet geëvenaard.
Maar als mij op de terugweg op de Heuvelring nog eens 50 cent toevalt en het Piusplein toch nog 20 cent klaar heeft liggen voor mij, weet ik mij beloond voor mijn volharding en strompel ik tevreden huiswaarts.

Morgen meer. Hopelijk.

Huidige tussenstand: € 13,86+ een onduidelijk consumptiemuntje + een balpen die het goed doet+ een fiche voor een nostalgische kermis-attractie.

Facebooktwitterlinkedin