Dagboek van een kwartjesraper (5)

Tilburg, 26 juli 2017, 07.05

Van da dag na de dag na Roze Maandag mag je nooit teveel verwachten. Want het valt eigenlijk altijd tegen. De paradox van deze dag is echter altijd dat je dermate ingesteld bent op een tegenvaller, dat het juist weer meevalt.
Zo ook vandaag. Als ik op Willemspleinhoogte meteen twee euro raap, zit ik al meteen in de hogere divisie van de dagomzetten. Maar het zal tot op de Heuvelring duren voordat ik de omzet met een stuiver verhogen kan. Het is natuurlijk ook aan de late kant voor een kwartjesraper. Het lichaam is nog niet geheel hersteld van de triomftocht van gisteren en vroeger dan zeven uur zat er echt niet in vandaag. Nu zijn veel straten en terrassen al schoongeveegd en is de stad al te veel tot leven aan het komen. Sommige kroegen openen zelfs hun deuren al. Ik ben in dit decor een stijlbreuk. Een kwartjesraper dient verdwenen te zijn vooraleer de kermis ontwaakt. Maar de Besterdring bedeelt mij tweemaal 20 cent toe. En dan moet het mirakel van de Spoorzone nog komen. Want deze zone, die mij in twee jaar tijd slechts € 0,15 opbracht, overtreft zichzelf geheel wanneer ik er één hele euro mag ontwaren. Zo wordt uiteindelijk de loyaliteit aan elk gebied ooit beloond.
Mijn uiteindelijke dagopbrengst is de op een na beste van deze editie: € 3,55. Morgen meer. Hopelijk. Tussenstand: € 19,40 + vijf balpennen die het nog doen + drie theelepeltjes + twee gebakvorkjes + een gokmunt voor de Pusher + een consumptiemunt voor de Epic (geldig tot 31/12/2018).

Facebooktwitterlinkedin