Dagboek van een kwartjesraper (4)

Tilburg, 25 juli 2017, 06.35

De dag na Roze Maandag brengt meestal een rijkelijke oogst. Maar ik mag nergens vanuit gaan. Als ik na een vruchteloos Willemspleinrondje richting Koningsplein mijn eerste 10 cent opraap, ziet het er vooralsnog weinigbelovend uit. Zeker als het Koningsplein mij ook niets nalaat. Maar op hoogte van Snackworld voltrekt zich het wonder. Het opgevouwen Eurobiljet is niet het zoveelste strooifoldertje van die tafelgoochelaar -het wordt tijd dat die man eens een andere gimmick verzint- maar een heus briefje van vijf. Lang geleden dat ik die bankbiljetsensatie ondergaan mocht.
Als ik daarna oversteek naar de Katterug en op die oversteekplaats achtereenvolgens 10 en 20 cent vind, krijg ik het gevoel dat ik nog lang niet uitgeraapt ben, al laat ik mij niet meeslepen in een winnaarseuforie. Concentratie tot het einde is een vereiste.
Waar het de afgelopen dagen zelden bonter werd dan 20 cent, is 20 cent nu vrij standaard en komen 50 cent-, 1 euro- en 2 euro-muntstukken ook geregeld voorbij. Zelfs de Besterdring overtreft zichzelf. Waar ik de afgelopen drie dagen tweemaal niks vond en gisteren 10 cent, is het nu aan het begin al raak. Als ik op mijn knieën op het natte asfalt met mijn schraapstokje 1 euro en 10 cent onder een attractie vandaan hark, weet ik dat loyaliteit loont. Eindelijk geeft de Besterdring iets terug voor mijn trouwe bezoek. Om diezelfde reden doe ik wederom De Spoorzone aan, ook al laat deze me ook vandaag niets na.
Op de terugweg langs de Heuvelring sluit ik af met 20 cent, terwijl mij in de categorie welvaartsresten wederom twee theelepeltjes en twee functionerende balpennen toe vallen. Alsook een gokmunt voor de Pusher (maar daar zal ik niet veel mee kunnen winnen) en een consumptiemunt voor discotheek Epic (maar die zie ik me niet gauw gaan benutten, àls een middelbare man als ik daar al binnen mag).

De dagopbrengst is € 11,66. Ik moet wel terdege beseffen dat ik de rest van de week zo’n uitschieter niet gauw meer zal treffen. Daags na Roze Maandag ligt doorgaans het meeste geld op straat. Maar je weet nooit wat de kermis herbergt voor een kwartjesraper.
Morgen meer. Hopelijk.

Tussenstand: € 15,85 + vijf balpennen die het nog doen + drie theelepeltjes + twee gebakvorkjes + een gokmunt voor de Pusher + een consumptiemunt voor de Epic (geldig tot 31/12/2018).

Facebooktwitterlinkedin