Dagboek van een kwartjesraper (3)

Tilburg, 25 juli 2016, plusminus 07.00

Gisterenavond raapte ik tijdens een ronde voor mijn Brabants Dagblad-column nog een extra stuiver, maar als kwartjesraper draai ik lang genoeg mee om daar geen veelbelovende prelude voor de volgende dag in te zien. Die terughoudendheid was niet onterecht.
Want zoals ik gisteren al stelde, garandeert vroeger opstaan geen hogere opbrengst. Ruim twee uur eerder op de been dan gisteren en het is een barre, boze tocht. Stadhuisstraat, Willemsplein, Koningsplein, Paleisring, Piusplein…Zelden zo’n vruchteloze wandeling gemaakt. Pas op hoogte van de Heuvelpoort valt mij de eerste 20 cent toe. En op de Korte Heuvel een balpen die het doet. Nooit weg voor een schrijver. Ik heb er altijd veel te veel en dan zit ik toch ineens zonder.
Maar meer dan een muntje van 20 op de Besterdring komt er niet bij. Wat naar Besterdringbegrippen dan weer heel aardig is.
Vergeleken met de Spoorzone is de Besterdring sowieso een kwartjeswalhalla, want in die bewierookte zone moet ik nog steeds mijn eerste geld rapen.
Nu maar kijken wat de dag na Roze Maandag gaat brengen.
Morgen meer. Hopelijk.

Huidige tussenstand: € 6,11 + een onduidelijk consumptiemuntje + een balpen die het goed doet.

Facebooktwitterlinkedin