Dagboek van een kwartjesraper (2)

Tilburg, 24 juli, ergens tussen 09.00 en 09.30

Een kwartjesraper kent elke kermis wel minstens één slechte dag. En die kun je maar beter gehad hebben. Ik ben vandaag pas om kwart voor negen wakker geworden. Kennelijk ben ik niet goed gerecupereerd van de kilometers die ik de afgelopen twee dagen gemaakt heb. 
Het zij zo. Ik besluit toch te gaan.
Het begint veelbelovend met 20 cent bij de biertent, maar het zal tot aan de Besterdring duren tot er een euro bij komt. Daartussenin vind ik bij de Krakauerkraam ook nog een lichtblauw consumptiemuntje waarvan ik de waarde vooralsnog niet heb kunnen taxeren.
Voorts word ik gesterkt in mijn vermoeden dat de Spoorzone geen Walhalla voor de kwartjesraper is. Want wederom geen rooie cent aldaar. 
Dat houdt dus niet over vandaag. Maar ja, als ik bijna net zoveel had opgehaald als gisteren -toen ik vanaf  06.45 in de weer was- zou ik het idee krijgen dat ik al die andere malen voor niks zo vroeg was opgestaan. Ofschoon ik ook al te lang in deze branche meedraai om te beseffen dat het ook heel anders uit had kunnen pakken vandaag op precies hetzelfde tijdstip.
Want dat is zowel het frustrerende als het leuke van kwartjesrapen: dat je nooit weet wie wat waar heeft laten vallen wanneer jij gaat wandelen.
Morgen meer. Hopelijk.

Huidige tussenstand: € 5,66 + een onduidelijk consumptiemuntje.

Facebooktwitterlinkedin